Teori Kurus Fadzilah Mamat

Proses nak jadi kurus ni macam teori matematik jugak. Simple je..

Katakanlah setiap hari kita kurang makan dan berat kita turun sebanyak 100g, maka dalam 10 hari berat kita akan turun sebanyak 1kg.

Sebulan turun sebanyak 3kg dan setahun turun sebanyak 12kg.

Simple sangat kan?

So, kalau anda rasa anda memang ditakdirkan gemuk atau mustahil untuk anda jadi seorang yang kurus, sebenarnya anda seolah-oleh menolak persamaan matematik mudah di atas.

Saya nak turunkan berat badan kepada 70kg pada bulan April 2011. So, macamana?

Maknanya saya kena turun 16kg dalam tempoh 4 bulan atau 4kg dalam tempoh sebulan. Lebih spesifik lagi, 1kg dalam tempoh seminggu.

Ok, apa plan saya?

  1. No more dinner after 7pm
  2. No more rice, only lauk
  3. Drink after half an hour of eating
  4. Drink lots and lots of water (at least 2L per day)
  5. Exercise at least once a week

Good luck!!

2 thoughts on “Teori Kurus Fadzilah Mamat

  1. MJ

    6. Take organic supplements..

    Satu contoh supplement yang bagus untuk kuruskan badan ialah Lecithin-E (Lesitin + Vitamin E).. [JANTUNG] Vitamin E boleh mengelakkan penyempitan arteri oleh kolestrol, mengembangkan pembuluh darah & memecahkan darah beku – mengelakkan sakit jantung. [KULIT] Vitamin E melindungi kulit daripada tanda penuaan sebelum waktu, mempercepatkan penyembuhan luka, mengurangkan pembentukan tisu parut dan melindungi daripada penyakit paru2 & katarak (mata). [LESITIN] Lesitin menghancurkan lemak & kolestrol. Ia jg mgangkut Vitamin E di dlm tubuh & membantu penyerapan Vitamin E dengan efisien.. Dengan izin Allah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *