Saya Yakin Saya Boleh..

Pada hari Jumaat lepas saya sangat excited menonton drama The Fierce Wife sampaikan saya langsung tak makan apa-apa dari pagi sehingga pukul 7 petang.

Rupa-rupanya bila dah excited dengan sesuatu, langsung tak rasa lapar.

Masa hari Sabtu pulak saya makan pada pukul 3 petang.

Tetiba rasa yakin bahawa saya boleh menguruskan badan untuk jadi lebih sihat dan bertenaga.

Jadi pagi ni saya mulakan langkah pertama untuk bersenam bersama Jillian Michaels dan peserta The Biggest Loser.

 

20120402-092932.jpgΒ Bila tengok orang gemuk bersenam rasa lebih bersemangat. πŸ™‚

 

InsyaAllah saya akan terus buat selama 21 hari untuk menjadikannya sebagai satu habit.

Saya yakin saya boleh! Nantikan perubahan saya..

p/s : Saya belum mengandung dan memandangkan dah tak sempat nak dapat baby pada hujung tahun ni, saya merancang untuk dapat baby pada hujung tahun depan. Jadi sekarang saya akan fokus untuk kurangkan muatan berlebihan untuk kembali sihat dan bertenaga. πŸ™‚

 

4 thoughts on “Saya Yakin Saya Boleh..

  1. zulekha

    wahhhhh …… jom diet sm2, sy pun blm prgnt jg, bru kawen thn lepas. ingatkan nak bby jg thn ni, tp bila rase diri ini pun terlebih muatan gak, tahun ni nak target kuruskan bdn dulu lah …..

    utk pgthuan pn Fadzilah Mamat :
    berat sy skg : 81 kg
    tinggi : 157 cm
    target berat : 56 kg

    boleh ke tercapai dlm thun ni?????

    1. Fadzilah Mamat Post author

      Tinggi kita dah sama. Berat pun hampir sama. Bestnya!!

      Nanti add saya kat Facebook ya. Bolehlah kita bertukar-tukar tips diet dan update perkembangan terkini.

      Dah ada member ni makin bersemangat! πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *