Saya Suka Pinterest

Beberapa minggu lepas nampak beberapa orang yang popular mula gunakan Pinterest.

Dan ada jugak baca artikel yang menyatakan Pinterest bakal popular macam Facebook.

 

 

Tapi masa tu rasa tak berminat nak cuba.

Beberapa hari lepas saya cuba mendaftar dan ternyata Pinterest memang best.

Penerangan tentang Pinterest yang saya copy dari website dia,

Pinterest lets you organize and share all the beautiful things you find on the web. People use pinboards to plan their weddings, decorate their homes, and organize their favorite recipes.

Best of all, you can browse pinboards created by other people. Browsing pinboards is a fun way to discover new things and get inspiration from people who share your interests.

 

Pinterest ni untuk kita share gambar yang kita rasa menarik. Pastu kita boleh bahagikan kepada beberapa board. Boleh buat board untuk quote yang kita suka, makanan yang kita suka, tempat yang menarik, gambar yang menarik atau apa-apa jelah.

Nak jadikan vision board pun sesuai sangat.

Bila kita dah register, dia syorkan kita letakkan satu butang Pin It di bookmark bar kita.

Jadi, bila kita terjumpa gambar yang menarik di mana-mana website, kita boleh Pin It dan gambar tu akan dimasukkan dalam profile Pinterest kita, berdasarkan kategori board yang kita pilih.

Kita pun boleh tengok gambar-gambar dalam board orang lain berdasarkan kategori utama.

Menarik kan?

Kalau dah register Pinterest, jemput jadi kawan saya.. http://pinterest.com/fadzilahmamat/

Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *