Aplikasi The Law of Attraction untuk Kesihatan Anak

Sebelum tidur semalam, anak saya yang sulung (Muhammad Aidil Iqbal, 4 tahun) telah mengadu bahawa dia tidak sihat. Tubuhnya juga agak panas.

Sebenarnya saya baru sahaja mempelajari ilmu The Law of Attraction. Sebenarnya ilmu merupakan satu ilmu yang sangat hebat dan boleh diaplikasikan di dalam semua aspek kehidupan kita. Ilmu ini mengatakan bahawa apa yang kita fikirkan akan menjadi kenyataan (Toughts become Things). Dari sudut kesihatan pula, kita akan menjadi sakit jika kita fikir kita sakit. Sebaliknya kita akan menjadi sihat jika kita fikir kita sihat.

Saya mengetahui ilmu The Law of Attraction ini melalui seorang pensyarah saya yang telah mengesyorkan kepada saya dan rakan-rakan untuk melihat sebuah filem dokumentari yang berjudul The Secret yang telah mencetuskan satu fenomena di dalam kajian tentang kebolehan manusia.

Untuk mengaplikasikan ilmu ini, saya telah mengusap kepala anak saya sebelum tidur dan memberitahu anak saya bahawa dia seorang budak yang sihat. Selepas itu saya berjanji dengan dia saya akan membawa dia pergi berjalan-jalan di tasik yang merupakan tempat kegemarannya. Saya juga bercerita tentang aktiviti-aktiviti kegemaran dia yang telah kami lakukan bersama-sama seperti menaiki bot, menaiki kereta api, memberi makanan kepada ikan dan juga membuat aktiviti-aktiviti lain yang disukainya.

Anak saya sangat seronok mendengar cerita saya dan seterusnya dia tertidur.

Pagi ini, dia telah bangun tidur dalam keadaan yang sihat dan ceria. Saya yakin ilmu ini sangat berkesan. Saya juga akan terus mempraktikkan ilmu ini di dalam kehidupan seharian saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *