Tipu Je

Tipu je nak update blog selalu kan. Last last tak update pun.

Hari ni ada a few berita baik.

Alhamdulillah mesin sulam dah sampai. Jadi lepas ni bolehlah kami menyulam nyulam dengan jayanya. Wohoooo!!!

Pastu hari ni jugak team Big Tree tunjuk gambar billboard kami yang paling besar yang dipasang di MRR2.

Macam tak percaya dah achieve dua impian ni.

 

Alhamdulillah sales sepanjang bulan puasa ni sangat baik. Silap kami tak produce terlalu banyak baju raya sebab semua orang pun bershopping sakan seolah olah takde kegawatan, takde yang dibuang kerja dan ekonomi maintain je.

 

Alamak ngantuk pulak. Okay bye!

Hola Sunday!

Salam semua..

Sepanjang minggu lepas jumpa beberapa orang yang menyatakan bahawa dia ada baca blog saya.

Alamak, malu kita awak. Jangan baca semua tau. Tak best pun. Poyo je lebih. 😛

 

So update aktiviti sepanjang minggu ni..

Selasa

Settlekan sulaman pada baju dan tudung untuk fashion show. Comel sangat supplier mesin sulam tu sebab dia pun excited nak pergi fashion show.

Pastu petang attend majlis berbuka puasa dengan HotFM. Dapatlah berjumpa dan beramah mesra sebentar dengan Seelan Paul.

Dah lama nak jumpa Seelan sebab selalu dengar cerita yang best best dari team dia. So nak sangat belajar camana nak jadi bos yang disayangi.

Team HotFM memang sangat happening. Semua sporting dari DJ, admin, sale sehinggalah ke management diorang.

Alhamdulillah dorang tempatkan saya dan anak-anak di meja VIP betul-betul di depan pentas dan sempatlah saya berkenalan dengan bos bahagian Sales & Marketing dorang dan juga orang kuat AmBank dan Honda Malaysia.

Rabu

Pagi pagi jumpa dengan Cik CEO yang baru sampai dari Kelantan.

Kepada yang belum tahu, Cik CEO adalah salah seorang staf Benang Hijau yang paling bersemangat dan bersungguh sungguh. Sekarang saya sedang groom dia untuk jadi CEO dengan harapan saya dapatlah mencapai cita cita baru saya sebagai seorang suri rumah.

Ngader kan. Dah ada bisnes nak jadi suri rumah pulak.

Tapi tulah. Sebenarnya sekarang ni bila sibuk rasa bersalah dengan anak-anak. So setiap hari fikir macamana nak automatekan lagi bisnes dan delegate lebih banyak kerja supaya saya dapat spend more quality time with the kids.

Selepas mengadu domba dengan Cik CEO yang sangat dirindui, saya sambung persiapan fashion show.

Tetiba dapat idea nak tambah kristal Swarovski di tudung la, di baju la, di lengan baju la. So kita pun buatlah.

Buat punya buat sampai pukul 4 petang.

Fashion show sepatutnya start pukul 6. Tak ke haru.

Dekat pukul 5 baru gerak dan jalan tersangat jem sebab venue yang dibuat adalah di kawasan berdekatan KLCC.

(bersambung….)

Hello Monday!

Hari ni banyak benda best berlaku.

Pagi pagi jumpa dengan wakil dari syarikat mesin sulam yang membawa khabar gembira.

Mesin sulam yang saya order minggu depan akan sampai. Wohooo!!

Tak sabar nak hasilkan koleksi tudung dan baju dengan sulaman yang esklusif.

 

Setiap kali tengok baju baju dari brand ternama yang ada logo yang bersulam (terutamanya baju lelaki) memang rasa gerammmmm je.

Nak sangat sulam logo pada semua produk Benang Hijau.

Kalau sebelum ni takde logo, tak sabar nak ada logo.

Sekarang dah ada logo, lagilah tak sabar nak sulam logo.

 

Tetiba dalam dilema tak tahu nak letak mesin kat mana. Bangi @ KB.

Tapi logiknya letak di KB la sebab di situlah production kami kan.

Hihihi..

 

Pastu hari ni juga buka preorder untuk koleksi baju raya Benang Hijau.

Sebenarnya dah lama tak buat sistem preorder.

Tapi disebabkan ramai yang dah bertanya dan dah tak sesabar nak beli di samping kerisauan kotlah customer dah kehabisan budget untuk beli baju raya by the time baju siap, maka kami pun buatlah.

Dan Alhamdulillah, dah ramai yang place order terutama untuk design Autumn Tree.

Bila tengok senarai order yang masuk, rasa gembira sangat. Gembira atas kepercayaan para pelanggan.

 

Okay bye. Nak sambung baca buku Trust Me I’m Lying by Ryan Holiday. 🙂