Phase

Hidup ni ada banyak fasa.

Ada masa rasa nak share semua benda di internet.

Sedih. Gembira. Suka. Duka. Geram. Marah.

Tapi ada masa rasa malas/tak perlu nak share.

Dan sekarang adalah fasa hibernate.

Means malas nak share apa apa di media sosial.

Dan rasa nak duk rumah je.

 

Bagusnya fasa ni banyak berfikir.

Dan lebih memahami manusia.

Bila tengok orang yang aktif di media sosial, rasa macam takpelah bagilah dia peluang.

Mungkin ni fasa dia.

Bila dengar orang bercerita plan itu ini, rasa macam harap harap semua okay.

Dan kalau tak okay pun harap harap dia take it as a lesson.

Gitulah.

Lebih matang kot.

 

 

Tapi kawan kawan memang semua hairanlah.

What happened to you.

Where are you.

Where have you been.

What are you up to.

Hihihi.

Ada je ni.

Dok peluk Yaya kat rumah.

 

 

Kerja tetap kerja.

Cuma kerja dari rumah je.

Dan spend every waking hours with my beloved Yaya.

Sampaikan dia langsung takleh berenggang.

Nak jalan kena pimpin tangan.

Nak tidur atas lengan umi.

Semua nak umi buatkan.

Tulah kisah percintaan agung kami.

Chewah.

 

 

Hahaha.

Okay tu je nak citer.

Kata fasa malas nak share di media social kan.

So takleh citer lelebih.

 

 

Soalannya, ada ke yang baca blog saya ni?

Kalau ada, cubalah komen sikit.

Barulah semangat nak update blog selalu.

Hihihi…

 

 

New Beginning

Alhamdulillah 2016 has been a good year.

I learned a lot.

Met a lot of interesting people.

Made a bunch of good friends.

And improved a lot!!!!

 

Most importantly I learn to think hard before making any decision.

And, to save more money.

And, to be prepared for any consequences.

 

So, thats it for now.

Bye!

Hello November!!!

Hello blog & hello blog readerss!!

Sekejap je dah Novemberrrrr!!!

Baru je kot update blog bulan Ogos yang lepas. Hihi..

 

So basically a lot of things happened from August until today.

 

Yang pastinya sale selepas raya sangat down dan sekarang saya sedang berusaha untuk pastikan bisnes dapat terus membesar dengan jayanya.

Tapi sebenarnya dalam tempoh ni banyak benda yang saya belajar. Banyak benda yang saya fikir. Banyak benda yang saya fikir dalam dalam.

 

Berapa sibuk saya nak jadi?

Berapa ramai pekerja saya nak hire?

Berapa besar bisnes yang saya nak?

Apa sebenarnya yang saya betul betul nak dalam hidup saya?

 

Gitulah..

In facing this challenges..  I basically learn more about myself. And start to seriously think about what I really want.

In this challenging time jugak, I realize that theres a LOTTTT of things that need to be improved and I started to improve one by one.

 

So yeahh..

Basically I am improving my life and my business.

 

And i guess its a good thing.

 

Till then darlings! 🙂