Wajib Share

Baru je terbaca artikel yang sangat menarik sampai rasa wajib share.

 

Don’t show off — show up! I didn’t buy my first luxury watch or car until my businesses and investments were producing multiple secure flows of income. I was still driving a Toyota Camry when I had become a millionaire. Be known for your work ethic, not the trinkets that you buy.

Avoid debt that doesn’t pay you. Make it a rule that you never use debt that won’t make you money. I borrowed money for a car only because I knew it could increase my income. Rich people use debt to leverage investments and grow cash flows. Poor people use debt to buy things that make rich people richer.

Shoot for $10 million, not $1 million. The single biggest financial mistake I’ve made was not thinking big enough. I encourage you to go for more than a million. There is no shortage of money on this planet, only a shortage of people thinking big enough.

 

Serius betul sangat dan inspired sangat dengan artikel ni.

So taknak target 1 juta ya. Target 10 juta terus. Wohooo!!

Gatal

Semenjak beberapa hari ni Baby Yaya dah makin cerdik.

Malam-malam tidur lena macam orang tua. Pastu pepagi pun lepas bangun dia tak merengek. Dia tengok je sekeliling. Pastu kadang-kadang tersenyum sorang-sorang.

Aduhai comel sangat.

 

Saya kan memang tak sihat sangat dari awal mengandungkan Baby Yaya. Lepas bersalin pulak bengkak susu teruk. Dan kononnya dah taknak beranak lagi.

 

Tapi sejak beberapa hari ni rasa gatal pulak. Rasa nak ada baby sorang lagi. Kotlah dapat dua orang baby girl mesti lebih seronok.

Hahahaa.. Gatal kan.

 

Lagipun bila bekerja sendiri ni takde beza sangat pun beranak atau tak. Masa dalam labour room hari tu pun boleh je balas msg pelanggan macam biasa. Hahaha…

Okay bye. Hari ni hari sibuk sebab hari gaji. Tapi dah kira gaji production team. Jap lagi nak kira gaji staf di butik dan outlet pulak. Gaji sendiri dari Public Mutual pun belum cek lagi ni ha. 🙂

Berangan

Dua malam lepas tak boleh tidur. Idea datang mencurah-curah sampai tak sabar nak tunggu pagi dan bertindak.

Ideanya adalah untuk tambah lebih banyak mesin jahit dan tambah lebih banyak pekerja.

So pagi tu terus warwar pada staf bahawa kami perlukan 5-6 orang pekerja dan minta diorang warwarkan pada kenalan diorang.

Alhamdulillah hari tu jugak dapat 4 staf baru. Sorang sebagai tukang jahit. Sorang bahagian potong. Sorang bahagian melipat. Dan sorang lagi bahagian packing.

Alhamdulillah sekarang dah ada lebih 2o orang pekerja production dan esok saya nak beli satu lagi mesin jahit tepi.

 

Memang huru hara sangat sekarang ni sebab permintaan sangat baik.

Hari ni pulak tetiba rasa macam nak kena pindahkan operasi ke tempat lain sebab macam dah sesak sangat kat rumah ni.

Malam ni tengok-tengok rumah kedai untuk disewa @ dijual. Rasa rugi pulak kalau menyewa kan. Jadi teruslah berangan nak beli sebijik rumah kedai.

Tapi bukan sekarang la. InsyaAllah lepas raya. 🙂