Homesick

Hari ni hati rasa sayuuuuuu je.

Rasa lemau. Rasa kurang gembira. Rasa sedih.

Rasa homesick dan rindu sangat dengan anak-anak kat rumah. :(((

 

Masa call diorang tadi, sampai takleh cakap sebab terlalu sebak. Abang Iqbal pulak yang pujuk saya supaya jangan sedih. Dia pun kata semua okay je. Umi jangan risau.

Semalam pun call Abang Iqbal bagitau berapa sales dan jugak update tentang butik baru.

Seronok bila anak dah makin besar sebab dah boleh diajak berbincang.

Tak tahulah bisnes saya ni akan bertahan berapa lama kan. Tapi dari sekarang saya dah tanamkan dalam diri anak-anak untuk teruskan bisnes ni.

Tak kisahlah minat dalam bidang apapun, boleh je nanti kembangkan bisnes kami dalam bidang yang diorang minat.

Alhamdulillah so far nampak diorang pun excited nak tolong manage bisnes kami ni.

 

Tak sabar nak balik rumah.. :(((

Fuhhhhh.. Lega!!

Hello & Assalamualaikum…

Malam ni bersiaran dari Shah Alam. Kiranya sekarang ni secara tak langsung dah jadi warga Shah Alam la. Hihi..

Minggu lepas super hectic.

Rabu – pergi ke kilang karpet + kedai barangan display di Nilai.

Khamis – pergi ke butik Bangi untuk setup POS system + survey kedai lampu di Nilai.

Jumaat – barang sampai dengan lori + setup butik + orang pasang karpet dan buat wiring lampu di butik. Pukul 2 pagi gerak balik ke KB.

Sabtu – Sampai di KB pukul 12 tengahari. Balik rumah untuk mandi dan bersiap. Pastu attend wedding anak saudara suami. Petang balik rumah kejap. Pastu lepas maghrib keluar lagi untuk majlis ramah mesra dengan pengantin. Pukul 11 malam sampai rumah. Print tanda harga dan tutorial bergambar untuk butik + kemas baju untuk bermusafir. Tido dalam pukul 3 pagi.

Ahad – 5 pagi bertolak ke airport. 8.30 pagi sampai di Shah Alam. Bagi arahan kepada staf untuk susun barang yang baru dibawa. 10 pagi dah start terima kedatangan pelanggan.

 

Sekarang tengah golek-golek sambil mendengar dengkuran manja Yaya. Hihihi..

 

Alhamdulillah lega sangat semua dah settle. Walaupun masih ada banyak benda yang boleh diperbaiki, tapi overall rasa puas hati sangat sebab dapat buat apa yang dah lama nak buat seperti POS system dan juga Membership Card.

Alhamdulillah sales hari ni pun agak meletop walaupun Grand Opening dibuat pada tarikh yang kurang strategik sebab ramai yang belum dapat gaji dan ketiadaan mesin kredit kad.

 

Atas permintaan pelanggan setia di Bangi, nampaknya kena buat juga Customer Appreciation Day dalam masa terdekat. Tak fair pulak buat macam-macam promosi untuk butik baru tapi tak hargai pelanggan di Bangi. So insyaAllah dalam masa terdekat nak uruskan projek ni pulak. ๐Ÿ™‚

 

Bila dah berada di butik, seronok dapat jumpa dan layan pelanggan. Puas hati dapat dengar feedback diorang dan dapat lihat kegembiraan diorang shopping.

Kalau sebelum ni hampir setiap minggu meeting dengan Production Team, lepas ni kena selalu buat meeting dengan Sales Team pulak. Supaya dapat terus improve dan bagi servis yang lebih baik kepada pelanggan.

InsyaAllah lepas ni nak sediakan budget khas untuk improve susunatur butik dan outlet.

 

Esok malam nak shoot koleksi terbaru. Kali ni dengan 3 orang model. Satu lama dan dua baru.

Serius excited sangat.

Okay bye. Sampai jumpa lagi. ๐Ÿ™‚

 

Update Butik Baru di Shah Alam

Hello & Assalamualaikum..

Hari Jumaat lepas jumpa pemilik butik yang saya nak sambung sewa. Okay sangat orangnya. Kecik, comel, bersopan santun dan sangat peramah.

Mula-mula rasa taknak rushing untuk buat Grand Opening. Tapi bila tengok jadual, memang kena rushing sebab weekend depan saya outstation dan weekend seterusnya ada karnival di Kota Bharu.

Jadi memang kena buat opening ASAP.

Fikir punya fikir, saya decide untuk buat opening pada hari Ahad, 21 September depan.

Kerja yang agak gila jugak la sebenarnya sebab nak kena setup butik dalam masa kurang seminggu.

 

Semalam (Isnin) tempah bunting, banner, backdrop dan signage untuk butik. Pastu pergi ke GM Klang untuk beli railing, hanger dan sebagainya.

Hari ni pulak jumpa owner rumah kedai tu dan interview dua orang pekerja baru. Alhamdulillah dua dua nampak okay dan saya terus hire.

Pastu singgah ke beberapa butik di sekitar Shah Alam. Singgah untuk cari inspirasi camne nak display barangan di butik baru.

Tapi taklah singgah kosong je. Kalau ada barang yang berkenan, saya beli jugak. Tadi ada jugak terbeli 2 tudung + 1 baby turban untuk Yaya di samping pelbagai kuih muih dan dessert dari butik konsep vendor.

Pastu singgah ke kedai perabot untuk cari perabot yang sesuai dengan konsep butik. Dah ada yang berkenan, tapi taknak rushing tadi. So esok insyaAllah nak survey perabot di kawasan Nilai 3 pulak.

Alamak ngantuk sangat ni. Sampai jumpa lagi! ๐Ÿ™‚