Saya Memulakan Bisnes Pusat Tuisyen Secara Kecil-kecilan

Bermula 1 Julai 2009, saya dan kakak telah memulakan bisnes tuisyen secara kecil-kecilan. Saya namakannya sebagai Pusat Tuisyen BonCee yang beroperasi di Taman Pulai Utama, Skudai.

Antara kelas yang ditawarkan adalah Kelas Iqra’, Kelas Cepat Membaca, Tuisyen PMR & SPM dan juga Personal Tutor @ Tuisyen di rumah. Kebanyakan subjek adalah diajar oleh kakak saya, Cikgu Asma yang telah mempunyai pengalaman di dalam bidang Home Tuition melebihi selama lebih 12 tahun.

Saya juga turut mengajar Kelas Iqra’ dan juga Kelas Cepat Membaca. Walaupun sebelum ini saya hanya mempunyai pengalaman mengajar anak sendiri, tetapi saya rasa sangat seronok mengajar dan melihat pelajar2 saya faham dan dapat mengikut modul yang diajar.

Buat sementara waktu, saya belum menyewa premis sebaliknya menyewa tadika kawan saya. Maklumlah, tadika beliau hanya beroperasi sehingga pukul 1 dan kelas saya pula di sebelah petang dan malam.

Alhamdulillah, walaupun baru sahaja beroperasi, kami telah berjaya mendapat jumlah kutipan yuran melebihi RM4000. Mungkin rezeki kami..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *