Salam Ahad..

Sejak beranak kecil ni, kurang betul masa nak berblog.

Maklumlah baby ni manja. Nak mak dia tengok muka dia je. Pandang ke lain sikit, mulalah mulut bising nak minta perhatian. Hahaha…

Yaya dah dua bulan lebih. Sekejap sungguh masa berlalu. Sekarang ada baju yang dah tak muat sebab dia dah makin tembam.

Seronok sangat melayan Yaya. Apa pun masalah yang dihadapi rasa macam tak ada apa sangat dibandingkan rezeki mendapat anak yang sihat dan sempurna.

 

Dua hari lepas huru hara sangat sementara training admin baru. Yelah, training pun ambil masa jugak. Nak kena terangkan dulu company values selain langkah-langkah untuk proses order. Sementara training tu, memang tak terlayan order yang masuk. Dah malam barulah sempat reply msg pelanggan.

Tapi Alhamdulillah sekarang dah okay. Sekarang ada 3 admin online. Sorang untuk manage order di web. Sorang untuk manage order di Facebook. Dan sorang lagi untuk manage order Whatsapp. Setiap admin dibantu oleh satu @ dua orang staf packing bagi melancarkan lagi pemprosesan order.

Minggu lepas dah beli 1 mesin jahit. Dan semalam dah beli lagi 2 mesin jahit baru.

Bila fikir balik, rasa kelakar sangat. Orang lain nak raya sibuk dengan persiapan raya. Tapi kami sibuk beli mesin jahit. Hahaha…

Lepas beli mesin jahit, singgah kedai kain pulak. Kebetulan suami parking sebelah kedai emas.

Pastu tetiba terfikir, kalaulah tak beli mesin jahit, dah boleh beli gelang besar. Hahaha.. Tapi untuk saya taklah kot.

 

Tadi tetiba teringat tahun lepas saya ada tempah shawl di Vietnam. Masa tu kagum sangat sebab peniaga tu boleh siapkan 500 helai shawl dalam masa satu hari. Kagum sangat sampai dok bercerita dengan semua orang.

Sekarang ni Alhamdulillah kami boleh siapkan lebih 1000 helai tudung sehari. Macam tak percaya je.

 

Hari ni Abang Adi demam dan tak pergi sekolah. Kesian pulak tengok dia. Padahal dialah yang paling kelakar dan suka buat lawak. Dia jugaklah yang paling suka Yaya. Selalu je nak dukung Yaya.

InsyaAllah esok maid baru sampai. So kuranglah sikit kesibukan menguruskan rumahtangga. Hihihi.. Poyo je statement. Padahal suami yang banyak tolong.

Bila ada maid ni, insyaAllah bolehlah travel dengan senang hati. Bolehlah pergi jenguk butik dan outlet di Johor dan seterusnya pergi memborong. Wohooooooo!!!

Okay bye. Sampai jumpa lagi! 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *