Mari Membaca

Semalam saya ada share kan pasal saya banyak layan Netflix kan.

Back to back pulak tu.

Kalau filem tu sekejap je settle.

Kalau drama bersiri, memang masak.

Macam semalam habiskan drama Breaking Bad.

Total ada 5 season.

1 season dalam 10-16 episod.

Bayangkannnnn….

 

 

Sebelum Breaking Bad saya tengok..

  1. Designated Survivor
  2. Grace & Frankie
  3. Dynasty
  4. Outlanders
  5. Alias Grace
  6. Greenleaf
  7. Anne With An E
  8. Grand Hotel
  9. Stranger Things
  10. The Good Wife
  11. Narcos
  12. 3%
  13. Violet
  14. Drop Dead Diva

 

Ni list drama bersiri yang ada beberapa season dan saya akan khatamkan semua.

Belum campur moviesssss.

Bayangkan betapa produktifnya saya.

Hoho!!

 

 

Memanglah bila tengok movie / drama pun banyak benda boleh belajar kan. Tapi rasanya elok kalau saya selang selikan dengan membaca buku buku bisnes jugak. Jadi balance la sikit kan.

Otak kiri dan otak kanan seimbang gitu.

Hahaha!!

 

 

So hari ni install app Kindle.

Pastu beli buku Think And Grow Rich pada harga cuma $0.49.

Kepada yang tak biasa dengan Kindle app ni, kita tak boleh beli direct dari Kindle app.

Kena pergi ke website Amazon dan beli di website dan lepas tu baru appear di Kindle.

Dahlah currency pun okay gak sekarang kan dalam USD1 = RM4 jadi total cuma dalam RM2 je. Hoho!!

Dan sekarang dah baca dalam 8% (Page 25 of 213).

Excitedd!!!

 

 

Sejujurnya banyak lagi physical books yang dah beli tapi belum sempat baca.

Yang masih dalam plastik pun ada.

Tapi bila start baca guna Kindle app kan rasa best pulak.

Senang.

Boleh duduk macam macam gaya dan boleh pegang phone dengan sebelah tangan dan swipe atau selak buku guna ibu jari je.

Very convenient untuk mak buyung tengah bed rest.

Yeayyy!!

Lepas ni rasa macam sanggup je kot beli ebook punya version (walaupun dah ada physical book) dan baca using Kindle app.

 

 

Sebenarnya buku Think & Grow Rich ni saya dah baca pada tahun 2007/2008 camtu masa buat Masters kat UTM.

Beberapa bulan lepas masa jadi dijemput untuk sharing di UTM KL, Dr Ismail (yang jemput saya) ada mention pasal buku ni.

Katanya orang yang berjaya bukan hanya baca sekali je.

Diorang baca berkali kali.

3 kali.. 5 kali.. 8 kali..

Setiap kali baca dapat new insights and help them to overcome their current situation.

Dan sekarang ni I feel like I need to read it again.

 

 

Okay sekian laporan hari ni.

Doakan semangat berblog terus mekar dan mengharum.

😛

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.