Lebih Sibuk Dari Biasa

Esok dah hari Rabu. Rasa sekejap je masa berjalan selepas saya upload koleksi terkini Shawl Nadeera pada hari Jumaat yang lepas.

Dari hari Jumaat sampailah hari ni saya dan suami tersangatlah sibuk.

Serius penat sebab kali ni semua kena buat sendiri sebab PA dan tukang jahit dah takde.

PA dah sambung belajar di UiTM dan tukang jahit pulak masuk kelas memandu.

Kebetulan sungguh. Time barang tengah sampai ni takde pekerja. Sebelum ni saya dok risau pekerja takde kerja sebab takde barang.

Tapi yang bagusnya bila dah buat sendiri ni ada banyak proses yang dapat diperbaiki.

Kalau sebelum ni takde SOP tentang cara pembungkusan barang, tapi bila saya sendiri dah packing berpuluh-puluh parcel, saya pun dah dapat cara terbaik untuk packing.

Sekarang ni pun saya lebih organized berbanding sebelum ni. Semua benda saya akan masukkan dalam Note di iPhone. Kalau dulu guna Note sediaada tapi sekarang gigih siap beli app yang lebih canggih yang boleh terus synchronize dengan Google Drive.

Weekend ni plan nak ke Bangi (dan juga mungkin ke JB) untuk hantar barang dan juga bayar gaji pekerja. Masalahnya shawl pun belum siap jahit lagi ni.

Dalam keadaan sibuk teramat ni, teringat sharing dari En Ismail (rakan UTC yang juga merupakan lecturer Fakulti Pengurusan, UTM). Katanya salah satu fasa nak berjaya ni adalah kita masuk dalam fasa The Zone.

Dalam fasa ni, kita sangat fokus dengan bisnes kita dan kita sangat sangat sibuk.

Memang penat. Memang perit.

Tapi selepas melalui fasa ni, insyaAllah kita akan mencapai kejayaan yang besar.

Rasa macam betul je. Sebab kadar kesibukan sekarang ni menyebabkan saya pun takde masa nak habiskan duit.

Buat kerja, makan, tido. Tu je. Tak sempat nak habiskan duit. Dia punya penat tu, sampaikan nak singgah berhenti beli goreng pisang tepi jalan pun rasa tak larat.

Tapi bagus jugak sibuk sibuk ni. Kalau tak sibuk, macam-macam penyakit datang.

Bila dah sibuk, sihat je. Pastu tak la tertunggu-tunggu sangat masa untuk bersalin. Hihihi..

Okay bye. Nak tido dulu. Sampai jumpa lagi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *