Demam Urat

Dah tiga hari saya demam. Dua hari setengah flat. Nak pegang hp pun tak larat. Hari ni Alhamdulillah dah okay.

Dia punya sakit badan tu, lebih sakit dari lepas bersalin hari tu. Lepas bersalin tu boleh lagi balas-balas msg. Kali ni memang flat terus. Cuma sesekali gagahkan diri jugak bukak msg untuk verify payment.

Ikutkan hati, rasa nak menyerah diri di hospital. Tapi mengenangkan baby Yaya, tahan jelah. Kalau saya masuk hospital, siapa nak uruskan dia pulak. Takkan nak bawak dia sekali.

Bila dah demam, memang langsung tak ambil tahu urusan production. Tapi Alhamdulillah semua okay. Ramai yang sukarela overtime sampai ke malam untuk siapkan order.

Malam semalam pergi mengurut. Kakak tukang urut cakap saya ni demam urat.

 

Hari tu gatal nak baby lagi kan. Bila dah demam macam ni teringat keadaan tak sihat masa mengandungkan Yaya. Terus terbantut idea nak beranak lagi.

 

Susah bila ibu tak sihat. Jadi ibu memang kena jaga kesihatan betul-betul.

 

Hari ni ada berita sedih. Sepupu salah seorang pekerja production meninggal dunia. Sepupu dia ni baru 4 tahun. Anak bongsu. Sebaya Ali. Meninggal kena langgar kereta kat depan rumah. Saya dengar pun rasa sedih sangat.

Ayah dia sampai pengsan dan kaki sebelah kanan tak boleh gerak. Macam kena strok. Kesian sangat.

Besar betul ujian untuk dia. Nauzubillah..

2 comments

  1. hayrin

    jaga kesihatan elok2 dik.. rezeki paling berharga ialah kesihatan.. moga cepat pulih seperti sediakala 🙂

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge