Cabaran Bos

Alhamdulillah semalam tidur awal dan hari ni bangun dalam keadaan segar bertenaga.

Sebagai bos, setiap hari ada je cabaran tapi cabaran tulah sebenarnya yang akan membuka mata kita bagaimana untuk perbaiki prosedur bisnes kita.

Staf memang bersilih ganti tapi yang penting pemilik perniagaan kena terus maintain bersemangat dan terus cuba memajukan bisnes.

Sebagai pemilik bisnes kecil
kecilan yang dapat bantu memberi gaji bulanan kepada lebih 20 orang pekerja, ia dah jadi satu tanggungjawab.

Alhamdulillah dengan bisnes ni saya juga dapat bagi peluang kerja kepada adik-adik yang sedang belajar di universiti dan nak kumpul duit untuk membayar yuran.

Semalam saya terima surat habis kontak untuk salah satu kiosk di JB.

Sebenarnya saya tak kisah sangat pun kalau dah tak boleh sambung sebab sekarang saya prefer berniaga di kedai berbanding kiosk. Tapi 2 staf kat sana sedih sangat sebab diorang nak terus kerja dengan saya.

So insyaAllah hari ni nak cuba bincang dengan management. Harap-harap boleh sambung lagi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *