Bottleneck

Semalam baca artikel yang sangat menarik di blog Darren Hardy.

Sebenarnya kita adalah bottleneck perniagaan kita.

Kita yang menjadi penghalang kepada progress perniagaan kita.

Bila fikir balik, betul jugak.

 

Saya kan kontrak untuk iklan di Metro selama setahun. Setiap bulan kena bayar satu jumlah yang besar untuk iklan selama 52 minggu di Metro.

Setiap bulan memang bayar je duit tu. Tapi last iklan bulan Mac. Dah dekat tiga bulan tak iklan.

Sebab tak iklan adalah kerana takut tak dapat penuhi permintaan. Kononnya sebab sekarang pun dah huru hara.

 

Tapi sepatutnya tak bolehlah macam tu. Kenalah tambah production team dan juga tambah admin untuk memproses order online.

So sekarang dah insaf.

 

Lepas ni saya akan fokus pada bahagian yang betul-betul penting iaitu marketing. 🙂

One comment

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge