Anggun

Pukul 1.32 pagi dan masih belum dapat melelapkan mata.

Patut dah kena tido ni sebab esok pepagi nak meeting dengan staf.

Tapi entah kenapa otak tak boleh shutdown. So sibuklah bukak website tu. Bukak website ni. Termasuklah baca forum gosip. 🙂

 

Sebenarnya bulan ni agak nervous sebab nak start projek butik vendor.

Padahal dah sibuk dengan pembukaan butik dan juga penambahan kilang jahit, tapi hati rasa gatal nak bukak butik vendor.

Rasa macam kena buat jugak. Sebab selagi tak buat rasa macam ada benda yang belum settle.

 

Ramai je yang promote dan amik deposit dulu dari vendor. Tapi tak sedap hati nak buat camtu.

So sekarang ni tengah fikirkan interior design untuk butik ni. Pastu nak tempah perabot. Dan insyaAllah bila semua perabot dah ready barulah nak mencari vendor dengan lebih serius.

 

Pening kepala mencari nama butik vendor ni. Dah sebulan berfikir. Tapi tak dapat ilham nama yang sesuai.

Pastu tadi bust meeting dengan admin-admin tersayang dan salah seorang yang paling bersemangat suggest nama Anggun by Benang Hijau.

 

Pastu kan, terus rasa macam keluar mentol kat kepala sebab suka sangat dengan nama tu. 🙂

 

So insyaAllah Anggun akan mula beroperasi pada pertengahan April ni. Planning sekarang adalah untuk jual produk pakaian jugak seperti blouse, kurung moden dan jubah. Selain tu nak sediakan mini cafe dan hidangkan makanan ala Terengganu seperti Nasi Dagang, Pulut Kuning dan lain-lain.

Excited sangat dengan projek ni sebab kalau menjadi, bolehlah buka cawangan Anggun di seluruh Malaysia.

 

Bateri dah hampir kong ni. Sampai jumpa lagi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *