2 Pagi

Ohoi…

Di pagi yang indah ni tak dapat lelapkan mata. Macam-macam yang bermain di fikiran.

 

Esok ada meeting syarikat. Meeting tergempar sebab siang tadi dapat tahu ada sorang staf minta staf lain punch kad sedangkan dia langsung tak datang kerja pada hari Khamis lepas.

 

Letih sebenarnya dengan masalah macam ni.

 

Boleh tak bagi bos fikir benda yang lebih besar.

 

Cukuplah bos jadi heroin utama dalam satu drama. No more drama please…

 

Pastu malam ni dok fikir punya fikir punya fikir macamana nak mantapkan lagi bisnes.

 

Sekarang dah nampak ada dua benda yang boleh improve iaitu packaging dan website. So far dah liase dengan someone yang boleh tolong tambahbaik website dan insyaAllah minggu depan website akan berwajah baru.

 

Packaging pulak kononnya nak buat di China. Tapi macam tak tahu bila boleh pergi ke China sebab sekarang pun jadual sangat pack.

 

So kemungkinan besar tempah di Malaysia dululah.

 

Kalau boleh nak jadi bos yang baik. Yang tak garang. Yang boleh bergurau senda dengan pekerja.

 

Tapi bila pekerja yang dipercayai buat hal, rasa down sangat.

 

Tapi Alhamdulillah hari ni pun dapat beberapa good news. 🙂

 

1. Berjaya booking booth untuk Vendeur Festival.

2. Dapat offer letter dari AEON untuk pembukaan outlet baru yang lebih luas dan selesa di dalam AEON.

3. Dapat offer untuk join trip borong di Bangkok dengan rakan usahawan.

 

Excited sangat nak memborong di Bangkok.

Sebelum ni dah dua kali ke Bangkok. I love the Food!!!!!

 

Kat Bangkok kain cantik-cantik tapi sebelum ni tak tahu macamana nak bawa balik barang dari Bangkok. Bila dengar barang akan sampai dalam masa 3-4 hari, rasa macam nak meloncat-loncat gembira sebab sekarang ni selalu kena tunggu barang dalam 3-4 minggu.

 

Kain-kain yang dah dibeli untuk production baju dah selamat sampai. InsyaAllah minggu akan mula production baju pulak sebab minggu ni sibuk siapkan stok untuk expo pada hujung minggu ni.

 

Sebenarnya nervous sangat nak mulakan production baju. Macam banyak je benda nak kena prepare. Dan jugak nak kena cari tukang jahit yang lebih mahir.

 

Harap-harap semua okay.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge


Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.