Category: Weightloss Progress

Sakit Badan

Dari pagi semalam rasa pening kepala.

Semalam pulak rasa sakit-sakit badan. Nak angkat tangan pun rasa tak larat sangat.

Pagi ni ada taklimat tentang Suitability Assessment di Public Mutual Johor Bahru. Sepatutnya saya join sesi pagi untuk Agency Manager dan Group Agency Manager. Tapi serius tak larat.

Petang ni ada sesi untuk semua Unit Trust Consultant. Mungkin saya join yang tu. Mungkin. Sebab sekarang pun masih rasa sakit-sakit badan.

Petang @ malam ni saya dan suami akan ke KL. Dan esok kami akan ke Vietnam sehingga hari Sabtu. Kali ni kami pergi bersama 8 @ 10 peserta.

Setiap kali nak pergi Vietnam dengan suami, rasa sedih lain macam. Sebab rasa tak sedap hati nak tinggalkan anak-anak terutamanya Ali yang manja dan suka peluk umi. 🙁

Risau jugak nak manage rombongan dalam keadaan yang kurang sihat macam ni. Harap-harap esok saya kembali sihat seperti biasa.

Progress penurunan pulak Alhamdulillah bagus sangat. Hari ni turun lagi 300g. Dari 85.4Kg kepada 85.1Kg.

Berhantu sungguh no 85 ni. Hari tu dah turun 85.6Kg pastu naik balik. Jadi lepas ni memang taknak main-main lagi.

Pagi dan malam memang minum Herbalife je. Cuma tengahari je makan sepuas-puas hati.  Semalam makan KFC.

Hari ni plan nak makan Nasi Beryani.

Buat masa ni, saya rasa okay je dengan cara diet macam ni. Tak terlalu strict. Boleh makan apa yang saya suka. In fact, nikmat makan tu lebih terasa.

Selain tu saya pun minum banyak air. Malam-malam memang berulang ke tandas je la jawabnya.

Ok bye. Serius tak larat nak menaip banyak-banyak.

Turun Lagi 300g

Walaupun orang yang sedang diet tak digalakkan selalu timbang, tapi saya tetap nak timbang jugak.

Setiap pagi saya akan timbang.

Kalau berat turun, saya akan berasa gumbira dan saya akan citer pada semua orang yang rapat. Dan mulalah ada sedikit perasaan nak ngelat. Hehehe..

Kalau berat naik, saya akan rasa sedikittttttttt stress, dan saya akan lebih bersemangat nak berdiet pada hari tersebut.

Tapi kalau tak turun-turun selepas beberapa hari, memang rasa gerammmm je kan. Rasa nak mengamuk.

Berbalik pada tajuk, Alhamdulillah pagi ni berat turun lagi sebanyak 300g.
images-6

Sekarang saya baru je diet dalam 4 minggu. Dan saya je yang rasa perubahan tu.

Nak teruskan lagi untuk sehingga 24 minggu. 🙂

Mengamuk..

Hari ni saya mengamuk. Sebenarnya dah beberapa hari saya pendam je. Tapi hari ni memang tak boleh pendam lagi.

Last-last saya call Kak Yati dan ajak dia temankan saya mengamuk di A&W Jusco Bukit Indah.

Puas hati saya dapat mengamuk makan Mozza Burger, Curly Fries & Root Beer Float. Wohoooooo!!

Tak kisahlah berapa kalori dia kan. Sebab pagi dan malam cuma minum Herbalife je. So insyaAllah tak melebihi jumlah kalori seharian.

Seronok rasanya dating dengan Kak Yati walaupun masing-masing bawa anak kecik. Sambil-sambil tu jugak, sempat singgah ke pejabat pengurusan Jusco untuk bertanya tentang sewa kiosk.

Kat sini diorang minta proposal dulu barulah diorang akan panggil bila ada kekosongan.

Tapi saya sendiri pun takkan submit proposal dalam masa terdekat ni. Sebab baru je pindah kedai semalam. Pastu pulak hujung bulan ni nak setupkan cawangan di Bangi. Taulah semangat. Tapi kenalah ada perancangan jugak kan.

Dari segi berat, Alhamdulillah makin ada penurunan. Kurang 200g berbanding 2 hari lepas. Okay la kan. Slow slow. Yang penting terus diet dan jaga makan.