Category: Parenting Tips

Come Here..

Sketsa di sebuah pasaraya yang sibuk..

Seorang ayah berkata kepada anaknya, “Come here.. come here..”

Dengan hati yang tulus ikhlas, anaknya menjawab, “Come here tu apa ayah?”

 

Moral of the story : Kalau betul nak ajar anak bercakap dalam bahasa Inggeris, mulakan di rumah, dan bukannya di tempat awam. ย ๐Ÿ˜‰

Tak Nak Peluk..

Haha.. itulah ugutan yang akan saya bagi pada Baby Ali sekiranya dia taknak dengar cakap saya.

Yang bestnya, bila dengar saya cakap macam tu, dia akan terus buat apa yang saya suruh.

Haha.. berkuasa betul pelukan seorang ibu ni kan. ๐Ÿ™‚

Bila saya makin sibuk, anak-anak makin manja, terutamanya Baby Ali. Pantang nampak saya, mesti nak peluk.

Indahnya dunia apabila diri ini dicintai sepenuh hati oleh anak-anak yang comel dan manja. ๐Ÿ™‚

Bahagianya Menjadi Seorang Wanita..

Pagi tadi Baby Ali nampak dah sihat sangat dan saya siap bawa dia makan roti canai di restoran berhampiran rumah.

10 minit selepas sampai di rumah, Baby Ali muntah.

Masa tu saya terfikir,

Bahagianya menjadi seorang wanita. Duduk rumah jaga anak pun dapat pahala. ๐Ÿ™‚