Category: My Life

Happy Time With SKIT Friends..

Pagi tadi saya bertugas di Roadshow Public Mutual di Pesta Konvokesyen UTM. Masa kat sana, dapat panggilan dari rakan SKIT (Sarjana Keusahawanan IT) yang ajak saya sama-sama uruskan pengurangan baki pinjaman pelajaran MARA.

Jadi dalam pukul 2.30 petang saya, Aja, Min, Dayah & Wan pergi ke pejabat MARA Johor Bahru.

Alhamdulillah berjaya dapat tandatangan pegawai MARA.

Lepas tu kononnya nak makan karipap sedap di Taman Perling tapi kedai tu tutup.

Jadi kami terus ke warung Cucur Udang di Taman Sri Pulai untuk menjamu selera sambil berbual mesra.

 

20120504-171536.jpg

Sisa peninggalan Cucur Udang\

20120504-171542.jpg

Me & Min

20120504-171550.jpg

Dayah & Wan

Alhamdulillah.. Seronok sangat dapat spend time dengan rakan-rakan SKIT yang sekepala. Suka berbisnes, suka menuntut ilmu dan sempoi habis. 🙂

Prinsip 5 S

Sebelum ni prinsip suami saya adalah 3 S iaitu senang, selesa dan selamat.

Tapi hasil perbincangan malam ni, kami dah ubah prinsip hidup kami menjadi 5 S iaitu,

Senang, Selesa, Selamat, Syok & Syukur

Berdasarkan prinsip ni, kami akan hidup di bawah kemampuan dan tidak akan membeli sesuatu barangan mewah dengan tujuan menunjuk-nunjuk.

Biar tak nampak kaya atau mewah, yang penting jiwa tenang dan syok selalu.. 🙂

Wang lebihan akan digunakan untuk pelaburan unit trust dan juga pelaburan hartanah di samping pelaburan ke atas diri sendiri dengan mengikuti kursus, seminar atau melanjutkan pengajian bagi menambah nilai diri.

Kami juga akan sentiasa bersyukur dengan nikmat yang diberi oleh Allah dan menjadi manusia yang memberi manfaat kepada orang lain.

Semoga dipermudahkan..

*Kredit gambar : http://cikguwong.blogspot.com

Day Trip To KL

Pukul 6.45 pagi saya dan suami bertolak ke KL. Kak Yati meletop pun ikut sama kerana ada appointment dengan bakal pelabur di Shah Alam.

9.45 pagi sampai di stesyen LRT Kelana Jaya untuk ambil business partner yang datang dari Putrajaya.

Pukul 10.30 pagi singgah di Retoran Nasi Kandar Pelita SS2. Terbalas rindu dendam nak makan ayam madu. 🙂

Pukul 11.15 pagi buat Express Sales Training untuk business partner baru di Public Mutual Damansara Perdana.

Happy sangat dapat berkongsi ilmu dan kisah-kisah yang membakar semangat dengan business partners yang dikasihi.

Pukul 2.00 petang bertolak ke Tesco Extra Shah Alam.

Lepas solat dan shopping ringan, jumpa bakal business partner, rakan sekolah yang sekarang merupakan pensyarah di UiTM Shah Alam.

Lepas tu adik Kak Yati belanja makan di JM Beriani.

Lepas tu singgah ke butik Le Ann Maxima di Petaling Jaya.

6.30 petang bertolak balik ke Johor. Sempat singgah makan di Restoran Nasi Arab Damsyik, Senawang.

Sekarang meneruskan perjalanan balik ke rumah yang manis. 🙂

Kesimpulannya, happy sangat dengan day trip yang sangat berbuah dan ceria.

20120408-210904.jpg