Category: Coretan FM

Kejap Gitu Kejap Gini

Hari ni hari kedua anak anak kembali bersekolah termasuklah Yaya.

Rasa macam cepat sangat masa berjalan.

Macam baru je hantar Ali masuk sekolah PASTI masa tengah mengandungkan Yaya.

Dan semalam Yaya pulak masuk sekolah di saat saya mengandung anak kelima.

Rupanya dah empat tahun saya pindah dari JB ke Kelantan.

Pastu dari Kelantan ke Kajang.

Dan seterusnya dari Kajang ke Seremban.

 

 

Dalam tempoh 2014 – 2018 ni graf pertumbuhan dan pembelajaran saya memang di luar jangkaan.

Hahaha..

Sale meletup sampai huru hara

Macam macam isu pekerja

Deal dengan owner, supplier, event organizer dan advertiser

Masuk surat khabar, majalah dan tv

Kurangkan butik

Ubah business model dan hidup aman damai

 

 

Alhamdulillah..

Bersyukur sangat dengan segala nikmat dan rahmat.

Semalam pepagi cari quotes pasal being grateful dan satu quotes yang sangat menarik berbunyi..

No.

We don’t always get what we want.

But consider this :

There are people who will never have,

what you have,

right now.

 

Betul sangat kan.

 

 

Memang kita tak tahu apa akan terjadi dalam masa 3 – 4 tahun lagi.

Tapi kita boleh berimpian dan kita boleh merancang.

Mula – mula fikir bebetul macamana kehidupan yang kita nak.

Dan seterusnya fikir apa yang perlu dibuat untuk dapat apa yang kita nak.

Dan setiap hari fikir apakah tindakan yang nak dibuat hari ni boleh membantu kita mencapai matlamat kita atau tak.

 

 

Saya pulak jenis yang suka tukar tukar plan

Kejap nak gitu

Kejap nak gini

Kejap nak butik banyak

Kejap nak satu butik

Kejap nak bisnes online jelah

Hohoho..

 

 

Jadi kita tengoklah cemana kesudahannya

Hahhaa!!

 

Tendangan Pertama

Semalam first time rasa baby tendang.

Excited!!!!

 

 

Saya adalah seorang manusia yang tak suka makan ubat. Negatif sungguh dengan perkataan ubat.

Sebab banyak sangat dok baca dan tengok dokumentari tentang side effect ubat jadi saya memang jarangggg sangatttt makan ubat.

Tapi disebabkan batuk dan selsema kali ni agak teruk, saya religiously makan ubat dan bebetul ikut waktu yang sepatutnya.

Contoh dah makan pukul 12 tengahari, next makan ubat pukul 8.

Dan tak sesabar tunggu waktu seterusnya untuk makan ubat sebab nak cecepat baik.

 

 

Tapi bila dapat tendangan pertama, saya terus stop makan ubat.

Entahlah.

Rasa risau pulak.

Kang nanti ubat tu ada bagi efek pada baby cemana.

Entah entah tendang tu sebagai signal supaya jangan makan ubat.

Entah entah bila makan ubat dia jadi aktif sangat ke.

Gitulah perasaannya.

 

 

Dan hari ni Alhamduilllah I feel better.

Selsema pun dah berkurang sangat.

Dan rasa lebih excited nak menjalani hari hari seterusnya dengan riang gembira.

🙂

 

 

Semalam kami ada shooting untuk koleksi terkini Benang Hijau.

Banyak sangattttttt.

Total dekat 200 helai tudung kot.

So guna 2 model.

Koleksi kali ni bawal square, bawal ruffle dan juga bawal labuh.

Kalau dulu every week kami shoot, sekarang ni kami shoot dalam 2 bulan sekali dan terus shoot siap siap untuk koleksi 2 – 3 bulan akan datang.

Hebat tak preparation.

Hehehe..

Tu namanya belajar dari pengalaman.

Kadang tengah duit banyak makin belasah je.

Bila terasa duit makin tight, baru sedar banyak sangat benda yang boleh jimat.

 

 

Till next update. Bye!

Batuk Selsema Dan Alahan

Perfect combination gitu.

Saya batuk dan selsema sejak dua hari lepas dan apa yang saya boleh cakap adalah I’ve seen better days.

Serius tak larat.

Takde selera.

Tak mampu nak cakap.

 

 

Sebelum ni rasa alahan dan teruk sangat dah.

Bila dapat combination ni insaf sikit.

 

 

Sebenarnya sekarang saya berada di Terengganu.

Sabtu lepas kami balik ke Kelantan dan lewat petang semalam sampai di Terengganu.

InsyaAllah esok balik semula ke Seremban.

 

Antara niat nak balik kampung sudah pastilah untuk menikmati the glorious fooddddd.

Tapi disebabkan nafsu makan terbantut, jadi memang tak bersungguh sangat.

Makan apa yang ada jelah.

 

 

One thing I love about this trip is I no longer have any physical boutique in KB & KT.

So takdelah rasa bersalah bila tak singgah butik.

Hihi..